lauantai 22. kesäkuuta 2013

Juhannusaaton herkkuhetki

Wanhan Pajan väen viettäessä suomalaisille rakasta keskikesän juhlaa suljetuin ovin myös minä otin suuntimet vanhempieni luokse rentoutumaan perheen kesken.
En harrasta juhannustaikoja enkä omista muitakaan perinteitä, vaan samoin kuin joulu Juhanus merkitsee minulle yhdessäoloa ja rauhoittumista sekä kauniin luonnon ihailua.
Löytyykö teiltä ehdottomia Juhannusperinteitä joita ei voi jättää tekemättä?

Tänä vuonna minä toimin jälkiruokavastaavana ruokapöydässämme, mikä tarkoittaa sitä ettei mitään kovin hienoa ja erikoista ollut tarjolla.

Suklaafondue on helppo ja herkullinen jälkiruoka josta jokainen löytää varmasti itselleen mieluisimman yhdistelmän, kuhan vain tykkää suklaasta! :)

Pandan suklaista valmistui kolme erilaista ihanaa suklaamassaa, jokaista väriä yksi. Tein fonduen ihan perinteisesti sulattamalla n. 200 g suklaata ja lisäämällä siihen desin verran kuohukermaa. Äärimmäisen helppoa ja jumalaisen herkullista!
Sekaanhan voisi lorauttaa tilkan mielilikööriään tai vaikkapa ripauksen mausteita, kuten kanelia tai anista. Myös appelsiinin kuori toimii hyvin erityisesti tumman suklaan kanssa.


Valmistelupuuhissa...s
Siniraita-keramiikka toimi mitä mainioimmin antamassa perinteistä suomalaista teemaa kattaukseen siniristilipun liehuessa naapuritontin salossa.
Grillaustikkuja kätevämmiksi dippauksessa osoittautuivat muuten leivoshaarukat. Aina oppii uutta!
Maljakoista puuttuvat vielä kukkaset joten ei muuta kuin metsään...



Näillä ei tehty juhannustaikoja!

Villit luonnonkukat pääsivät koristamaan kattausta. Onko muuten mitään niksiä miten luonnonkukat saisi pysymään hengissä maljakossa? Vai onko niin että niitä kannattaa jatkossakin tyytyä vain ihailemaan luonnossa...




 Kohta käydään pöytään herkuttelemaan!
 Ihanaa kun ilma salli ulkona ruokailun, ja iltamyöhälläkin tarvitsi vain kaivaa Citronella-ulkotulet esiin niin kutsumattomat lentävät vieraatkin pysyivät loitommalla.
 Huolettoman yksinkertaista ja ihanan helppoa...

Siniraitatekstiili on oiva pariskunta siniraita-keramiikalle. 



 
Hedelmien ja marjojen lisäksi dipattavaksi olin varannut lakritsia, vohveleita sekä vaahtokarkkeja... 

Mikä loistava idea vaikkapa kesäisille lastenkutsuillekin. Pienet ja vähän isommatkin herkkusuut saisivat yhdistellä ja kokeilla itse ja voi sitä yhdessä tekemisen riemua!

Myönnettäköön, eihän tämä siisteintä syötävää ole, mutta eikun muoviliina pohjalle ja herkuttelemaan!








Mikään ei voita tuoretta kotimaista mansikkaa! Valkosuklaaseen dipattuna tämä onkin ihan ehdoton henkilökohtainen suosikkini.


Herkullisen maittavaa ja marjantäyteistä Juhannuspäivää kaikille blogin lukijoille!


- Karoliina -