torstai 26. tammikuuta 2017

Sisustussuunnittelijan vieraana


















Ripaus hempeitä sävyjä saapuu Tainan kotiin talven taittuessa kevätpuolelle. Puuterinen roosa on täydellinen pari harmaan sävyille. Sisustussuunnittelijan kodissa yhdistyvät ajanpatinoimat helmet sulavasti linjakkaan moderniin ilmeeseen. Sängyn kauniita, pellavaisia lakanoita ei täällä peitetä päiväpeitteillä vaan ne jätetään esille - rennon ryppyisinä. Keittiössä hurmaa huumaava yrttien tuoksu. Taina ja Jukka rakastavat italialaista ruokaa ja tuoreet yrtit ovat osa kodin lumoa. Tuoksuja Taina voimistaa kynttilöiden avulla. Silmät kiinni laittaessaan voi hyvin kuvitella olevansa Italian auringon alla. Tänään uunista nostellaan pöytään höyryävää patonkia ja jälkiruuaksi herkutellaan munkkipalloilla. Innokkain herkuttelija Hely on varmuudella ensimmäisenä ruokajonossa. Illan hämärtyessä on käsillä talven sininen hetki, silloin kodin kaikki kynttilät antavat valon kotiin, jossa tuoksuu jo keväälle.
Italialainen patonki
1 rkl hiivaa
2 dl vettä
2 rkl öljyä
2 tl suolaa
5 dl vehnäjauhoja
1. Sekoita kädenlämpöiseen veteen öljy, hiiva ja suola.
2. Lisää vehnäjauhot seokseen pienissä erissä.
3. Anna taikinan kohota noin puoli tuntia. Kääntele tämän jälkeen taikina uudelleen pehmeäksi.
4. Jaa taikina kolmeen osaan ja muotoile patongit. Anna niiden nousta hetki uunipellillä. Voitele kananmunalla.
5. Paista 250 asteessa n. 20 minuuttia.
Kiitos Taina italialaisilla mausteilla väritetystä päivästä!
-Ilona-
Puttipajan somisteet Tainan kodissa


torstai 12. tammikuuta 2017

Sannan kodissa vieraana





















Lumisen talvimaiseman keskeltä kuuluu riemun kiljahduksia - Nellan ja Niklaksen kelkkaillessa on hurja vauhti taattu. Muutamaksi minuutiksi voi istahtaa hirsisaunan taakse nostetulla penkillä, mutta kovinkaan kauan ei kaksikkoa saa pysymään aloillaan.
Talven valo antaa sisustusta rakastavalle Sannalle luvan ripotella kotiin  kevään sävyjä. Vaalea koti saa ripauksittain päällensä vaaleanpunaista ja asteittain tummuvia lilan sävyjä. Huurteiset pastellisävyt nousevat parhaiten esiin valon määrän lisääntyessä.Vanhoja esineitä rakastava sisustaja nostaa esille pulloja, joihin sujahtavat ystävältä tuliaiseksi saadut lehtikuusen oksat. Pullot toimivat myös tarvittaessa kynttilänjalkoina. Ystävien kahvihetken kynttilänjalka syntyy jälkiruokamaljasta, joka saa lumipedin sisälleen. Mansikkapiirakalle on oma paikkansa kahvipöydän paraatipaikalla. Maanantait on hyvä aloittaa herkuttelulla!
Kiitos Sanna ja vauhtipäät iloisesta päivästä!
-Ilona-